Vi på Hotell Nyboholm vill erbjuda en trivsam vistelse för dig som gäst på ett hållbart sätt.

Vi vill minimera vår påverkan på miljö och tycker det är viktigt att miljöarbetet är en naturlig del i det dagliga arbetet. Vissa delar kan man anse självklara, andra lite överdrivna. Många bäckar små… Vi arbetar med hållbarhet inom många områden, inte bara miljö. Nedan ser du lite hur vi tänker.

Energi

Vi ser över allt som behöver energi i verksamheten och byter kontinueligt ut till energibesparande alternativ. Till exempel använder vi såklart lågenergilampor och har bytt ut fönster på hela fastigheten med hjälp av vår fastighetsägare.

Kemikalier och städutrustning

Vi strävar efter att använda så lite kemikalier som möjligt och hellre naturliga produkter. Detta för både miljön och personalens hälsa. Vi byter också kontinuerligt ut maskiner och apparater som drar för mycket el. Tvättning av textilier sker både lokalt hos oss på hotellet och hos externt tvätteri med fokus miljö och hållbarhet. Dock finns det sätt att spara in även här. Kan du till exempel avstå från att byta handdukar dagligen är det välkommet. Under din vistelse städar vi bara om du själv önskar, det sparar in på material och miljö. Ofta kan man ha samma lakan och handduk mer än en natt. Vill du ha städat och uppfräschat hänger du ut skylten eller meddelar oss i receptionen.

Avfall & återvinning

Vi ser det som en självklarhet att källsortera och återvinna.Vi ber även våra gäster göra detsamma. Vi har kärl för återvinning på fler platser i hotellet. Återvinning gäller även när vi byter möbler och inredning. Vi ser gärna att våra använda möbler kommer till nya hem och vi köper även begagnat. Det vi köper nytt ska ha en hållbarhet och funktion som räcker länge.

Resor & transporter

Våra egna transporter sker med förnyelsebar energi. I dagsläget med en bil som enbart går på el. Dessutom har vi monterat upp två laddplatser så våra gäster med elbil kan fylla på bilen samtidigt som de sover.

Mat

Vi vill erbjuda våra gäster bra råvaror som är nyttiga, välgörande och hållbara för hälsan men också för miljön. Ekologiskt och så närproducerat som möjligt. Till exempel så serverar vi ekologiskt kaffe som är rostat i ett litet lokalt rosteri ett stenkast från hotellet. Vi hämtar också vårt goda frukostbröd från en lokal brödstuga.

Vatten

Vårt vatten i Sverige är fantastiskt! Vi förordar att vi använder det med måtta men också att vi använder det. Vi undviker därför flaskvatten.

Hälsa

Vi strävar efter välmående och trygghet på arbetsplatsen. Om vi i personalstyrkan mår bra gör vi också ett bra jobb och får dig som gäst glad och nöjd. Vi strävar efter en rökfri miljö och all rökning är förbjuden inne på hotellet och 10 meter runt fastigheten. Behöver du röka går det bra vid utställd askkopp på parkeringsplatsen.

Har du några frågor om vårt arbete oavsett om det är renovering, miljötänk eller nåt annat är du varmt välkommen att kontakta oss.